29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Krkovička na kapustičkách

Název Množství a jednotka
vepřové maso - krkovice 1 kg
růžičková kapusta 500 g
červená cibule 2 ks
anglická slanina 50 g
slanina (špek) 2 plátky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a okořeníme drceným kmínem. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme hrnkem vývaru (nebo vroucí vody), přiklopíme poklicí a pečeme na 180° doměkka. Zhruba v polovině pečení přidáme očištěné kapustičky, na osminky nakrájenou cibuli, kapustičky mírně osolíme, posypeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninou a upečeme za občasného podlití výpekem doměkka.


Další fotografie
 


RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

RECEPTY

Krupičná kaše se skořicí

Postup: Do hrnce - nejlépe se silným dnem nebo s teflonovým povrchem nalijeme mléko,... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný koláč s kaki

Postup: Na vále smícháme mouku, moučkový cukr, citronovou kůru a sůl, přidáme studené... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z růžičkové kapusty

Postup: Růžičkovou kapustu očistíme, odstraníme škaredé listy a vložíme do hrnce.... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...